Hangi Smackdowncıyı Aramak İstersiniz

11 Nisan 2016 Pazartesi

Kane

KANE



Glenn Thomas Jacobs (d. 26 Nisan 1967), ABD'li profesyonel güreşçi, aktörve sigortacı. Daha çok bilinen adıyla Kane, WWE ile sözleşmesi bulunmaktadır.

Jacobs, 2006 yılında aktör olarak See No Evil isimli filmde rol almıştır. Jacobs, profesyonel güreş kariyerine 1992'de bir bağımsız güreş federasyonunda başladı, World Wrestling Federation'a (şuan WWE) katılmadan önce Smoky Mountain Wrestling ve United States Wrestling Association gibi şirketlerde güreşti. 1997 yılına kadar çeşitli karakterleri canlandırdı. Bir süre sonra Kane adı ile anılmaya başladı ve maskeli olarak The Undertaker'ın üvey kardeşi rolünü canlandırmaya başladı. Debutundan sonra Kane, 1990'ın sonları ve 2000'in başları arasında süren Attitude Era'da, şirketin önemli bir parçası olarak devam etti. O dönemin "poster çocuğu" olarak tanıtılan "Stone Cold" Steve Austin'i kendisinin ilk pay-per-view ana maçı olan King of the Ring 1998'de WWF Şampiyonluğunun ortada olduğu bir maçta mağlup etti. Kane 2010 ortalarında da WWE pay-per-view kartlarında bulunduğu yeri devam ettirdi.

Kane, tüm WWF/E kariyeri boyunca toplam 18 şampiyonluk kazanmıştır. Kazandığı bu şampiyonluklar ise (bir kere WWF Şampiyonluğu, ECW Şampiyonluğu ve Dünya Ağırsıklet Şampiyonluğu) ve ayrıca 12-kez takım şampiyonu olmuştur, bunlar değişik partnerleri ile birlikte WWF/Dünya Takım Şampiyonluğu, WCW Takım Şampiyonluğu ve WWE Takım Şampiyonluğu'dur. Ve kendisi 2010 Money in the Bank kazananıdır. Ayrıca Kane, 2006 yılında İmposter Kane ile feuda girmiştir.

Bildiğiniz gibi Kane Night Of Champions'ta Big Red Monster olarak geri dönüpSeth ve Sheamus'u patates etmişti. RAW'un başında ise Kane maskesiz olarak döndü ve WWE Universe'ün neredeyse tamamı 'ulan 1 gün bile dayanmadı maskeli Kane' diyip yazarlara sövmeye başladı. Fakat promoda Seth'in bana niye bunu yaptın demesine, ne yaptım? demesi Kane'in akıl oyunlarına geri döndüğünü gösteriyordu. Kane en son akıl oyunlarını 2014'te Daniel Bryan'a karşı kullanmıştı fakat oldukça kısa sürmüştü. Bu RAW'daki akıl oyunlarının benzerini ise yakın geçmişte görmedik. Kane'in kişilik bölünme hikayesi daha önce işlenmişti. 2006 yılında 97' İmposter Kane, Maskesiz Kane'e musallat olmuştu. Fakat bu sefer 2 Kane'imizde Glen Jacobs. Corporate Kane olarak bildiğimiz uysal tatlı abimiz RAW'da olaylardan bir haber takıldı ve Seth ve otoriteyi tabiri caiz ise trolledi. Stephanie her ne kadar cam fanustan alınmış olan maskeyi Kane'den geri istesede, Kane maske hakkında bir şey bilmediğini ama eğer maskeyi kaybettilerse bunun büyük sorunlara yol açabileceğini belirtti. Bu segmentten sonra Kane'in main eventteki John Cena vs Seth Rollinsmaçına bir şekilde karışması kaçınılmazdı, tek merak edilen şey nasıl olacaktı? John Cena maçı kazandıktan sonra hemen ringden ayrıldı. Maç öncesinde ringin kenarındaki direklere pyrolarda konulmuştu. Fakat beklenenin aksine Masked Kane yerine Corporate Kane titantronda gözüktü ve yine sevecen troll konuşmasına başladı. WWE kemeri için mücadele etmek isteyen tahmin edebileceği isimler olduğunu söylediği kısma kadar sevecenliğini koruyan Kane, beklemediği isimlerinde WWE kemerinin peşinde olacağını söylerken bildiğimiz sinirli Kane'e döndü. Seth'in 'hoaaydaa' demesine kalmadan pyroların patlamasıyla Kane'in ringin altından çıkması bir oldu. Seth ne kadar kaçmak için debelensede Kane onu 'cehennemine' çekmeyi başardı. Kenar pyrolarının patlamasıyla şov sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder