Hangi Smackdowncıyı Aramak İstersiniz

11 Nisan 2016 Pazartesi

Hulk Hogan

Hulk Hogan



Terry Gene Bollea (d. 11 Ağustos 1953), ABD'li profesyonel güreşçi, aktör vemüzisyen.

Güreşe ilk defa 1970 yılında başlamıştır. WCW'de ve WWE'de güreşmiş, aynı zamanda WCW'de iken NWO'yu (New World Order) kurmuştur.24.07.2014 Tarihinde bulunduğu bir radyo programında ırkçı şekilde konuşması üzerine WWE tarafından kovulmuş ve WWE tarihinden silinmiştir. En büyük çekişmesiAndré the Giant'la olmuştur. 29 Mart 1988'de WrestleMania 3'te tam 93.173 kişi bu maçı izlemeye gelmiştir. Maçı ise Hogan çok zor da olsa kazanmıştır.NWO'yu kurarak 15 sene sonra kötü adam olmuş, fakat WCW batıp, WWE'de de başarılı olmayınca NWO işi bitmiştir. Hogan da son kez Randy Orton ile bir maç yapar ve Hall Of Fame'e alınır.

Hulk Hogan en çok tanınmış Amerikan güreşçilerindendir. Amerikan güreşini (WWE, WCW vb.) Dünya'ya tanıtan en iyi isimlerden birisidir.

2015 yılında kızının sevgilisine yaptığı ırkçı yorumları yüzünden WWE'den atılmıştır.

The Warrior

The Warrior



James Brian Hellwig (bilinen adlarıyla : Warrior, The Ultimate Warrior veDingo Warrior; d. 16 Haziran 1959 ; ö. 8 Nisan 2014), WWE'de mücadele etmiş ABD'li profesyonel güreşçi.

Warrior 1987'de kariyerine başlamış ve hızlıca en büyük starlardan biri haline geldi. 1989'da Rick Rude'yi yenerek Kıtalararası Şampiyonluğunu kazandı, 1990'da Warrior WresteMania 6 ′da müthiş bir eforla Hulk Hogan’ı yenerek WWE Şampiyonu olmuştu. 1991'de WrestleMania 7'de Randy Savage'i emekli etmiş, SummerSlam 1991'de sakatlanmıştı. Çünkü Warrior'da karaciğer yetmezliği vardı.

Warrior,aylardan sonra 1992'de WrestleMania 8'de geri dönerek Hulk Hogan'ı Sid Vicious ve Papa Shango'nun elinden kurtardı.Bu yıllarda pek güreşmemişti.WWE'de en son 1996'da WrestleMania 12'de Triple H'i yendi.1998'de WCW'ya geçti.Yıllar sonra WWE'ye geri döndü.

WrestleMania 30'dan 1 gün önce Ultimate Warrior, Hall of Fame'de bulundu. Aynı hafta içerisinde Pazartesi günü Monday Night Raw'da bulundu ve Hall of Fame olacağını söyleyince WrestleMania 30 Axcesses ve Hall of Fame biletleri anında tüketildi. Fakat bu WWE'de son görünüşüydü çünkü WrestleMania'dan 2 gün sonra Salı günü vefat etti. Çarşamba günü, Eurosports'ta Pazartesi yayınlanan WWE this week ve Vintage programının tekrarı verilirken ''In memorial Ultimate Warrior'' yazısı çıkınca insanlar şoke olup o gece ve ertesi günün internette en fazla arama yapılan isim oldu. Bu çok üzücü ve kötü bir durumdu. Warrior araba kullanırken kalp krizi geçirdi. Ölümü aynı Randy Savage gibi oldu. Ölüm nedeni ise steroid ile birlikte kullandığı yüksek doz ilaçlarıydı.

54 yaşında ölen güreşçi ve eşi Dana ve 2 kızı ile yaşıyordu.[1]

Warrior 80'lerde The Undertaker tarafından açılmayan bir kaskete kapatıldı 1 saat orada kaldı açıldığında Warrior baygındı. Bunun yanı sıra Jake Roberts'ın yılanları tarafından ile kamala tarafından zehirlendi ve Papa Shango tarafından bir tarz büyü ile mide rahatsızlığı çektirtilerek kusturtuldu.

Big Show

Big Show





Paul Donald Wight (d. 8 Şubat, 1972), Amerikan profesyonel güreşçi. Daha çok bilinen adıyla Big Show, WWE ile sözleşmesi bulunmaktadır.




Wight, 7 kez Dünya Şampiyonu olmuştur. 2 kez Dünya Ağırsıklet Şampiyonu,WCW Dünya Ağırsıklet Şampiyonu, WWF/E Şampiyonu ve ECW Dünya Şampiyonu olmuştur. Kendisi bu 4 farklı şampiyonluğa sahip olan tek güreşçidir. Wight ayrıca, bir kez WWE Kıtalararası Şampiyonluğu, bir kez WWE Birleşik Devletler Şampiyonluğu ve iki kez WWE Hardcore Şampiyonluk kemerlerini kazanmıştır. Wight, 11-kez Dünya takım şampiyonu olmuştur,WWE'de Dünya Takım Şampiyonluğunu 5 kez, (2 kez The Undertaker, ve bir kez Kane, Chris Jericho ve The Miz ile.) WWE Takım Şampiyonluğunu üç kez (Jericho, Miz ve Kane ile bir kez), ve WCW Dünya Takım Şampiyonluğunu üç kez (Lex Luger, Sting ve Scott Hall ile bir kez.) kazanmıştır




Şimdilerde Team Cena vs Team Authority maçında Team Cena takımında bulunup ancak Survivor Series'deki maçta Ryback ve Erick Rowan elenir geriyeDolph Ziggler, Big Show ve John Cena kalır. Dolph Ziggler yerde herkes Big Show ve John Cena'nın Team Authority takımına saldıracağını zanneder ama Big Show, John Cena'ya KO Punch çeker ve gidip Triple H'nin elini sıkar ve heel olup The Authority üyesi olur.

Kane

KANE



Glenn Thomas Jacobs (d. 26 Nisan 1967), ABD'li profesyonel güreşçi, aktörve sigortacı. Daha çok bilinen adıyla Kane, WWE ile sözleşmesi bulunmaktadır.

Jacobs, 2006 yılında aktör olarak See No Evil isimli filmde rol almıştır. Jacobs, profesyonel güreş kariyerine 1992'de bir bağımsız güreş federasyonunda başladı, World Wrestling Federation'a (şuan WWE) katılmadan önce Smoky Mountain Wrestling ve United States Wrestling Association gibi şirketlerde güreşti. 1997 yılına kadar çeşitli karakterleri canlandırdı. Bir süre sonra Kane adı ile anılmaya başladı ve maskeli olarak The Undertaker'ın üvey kardeşi rolünü canlandırmaya başladı. Debutundan sonra Kane, 1990'ın sonları ve 2000'in başları arasında süren Attitude Era'da, şirketin önemli bir parçası olarak devam etti. O dönemin "poster çocuğu" olarak tanıtılan "Stone Cold" Steve Austin'i kendisinin ilk pay-per-view ana maçı olan King of the Ring 1998'de WWF Şampiyonluğunun ortada olduğu bir maçta mağlup etti. Kane 2010 ortalarında da WWE pay-per-view kartlarında bulunduğu yeri devam ettirdi.

Kane, tüm WWF/E kariyeri boyunca toplam 18 şampiyonluk kazanmıştır. Kazandığı bu şampiyonluklar ise (bir kere WWF Şampiyonluğu, ECW Şampiyonluğu ve Dünya Ağırsıklet Şampiyonluğu) ve ayrıca 12-kez takım şampiyonu olmuştur, bunlar değişik partnerleri ile birlikte WWF/Dünya Takım Şampiyonluğu, WCW Takım Şampiyonluğu ve WWE Takım Şampiyonluğu'dur. Ve kendisi 2010 Money in the Bank kazananıdır. Ayrıca Kane, 2006 yılında İmposter Kane ile feuda girmiştir.

Bildiğiniz gibi Kane Night Of Champions'ta Big Red Monster olarak geri dönüpSeth ve Sheamus'u patates etmişti. RAW'un başında ise Kane maskesiz olarak döndü ve WWE Universe'ün neredeyse tamamı 'ulan 1 gün bile dayanmadı maskeli Kane' diyip yazarlara sövmeye başladı. Fakat promoda Seth'in bana niye bunu yaptın demesine, ne yaptım? demesi Kane'in akıl oyunlarına geri döndüğünü gösteriyordu. Kane en son akıl oyunlarını 2014'te Daniel Bryan'a karşı kullanmıştı fakat oldukça kısa sürmüştü. Bu RAW'daki akıl oyunlarının benzerini ise yakın geçmişte görmedik. Kane'in kişilik bölünme hikayesi daha önce işlenmişti. 2006 yılında 97' İmposter Kane, Maskesiz Kane'e musallat olmuştu. Fakat bu sefer 2 Kane'imizde Glen Jacobs. Corporate Kane olarak bildiğimiz uysal tatlı abimiz RAW'da olaylardan bir haber takıldı ve Seth ve otoriteyi tabiri caiz ise trolledi. Stephanie her ne kadar cam fanustan alınmış olan maskeyi Kane'den geri istesede, Kane maske hakkında bir şey bilmediğini ama eğer maskeyi kaybettilerse bunun büyük sorunlara yol açabileceğini belirtti. Bu segmentten sonra Kane'in main eventteki John Cena vs Seth Rollinsmaçına bir şekilde karışması kaçınılmazdı, tek merak edilen şey nasıl olacaktı? John Cena maçı kazandıktan sonra hemen ringden ayrıldı. Maç öncesinde ringin kenarındaki direklere pyrolarda konulmuştu. Fakat beklenenin aksine Masked Kane yerine Corporate Kane titantronda gözüktü ve yine sevecen troll konuşmasına başladı. WWE kemeri için mücadele etmek isteyen tahmin edebileceği isimler olduğunu söylediği kısma kadar sevecenliğini koruyan Kane, beklemediği isimlerinde WWE kemerinin peşinde olacağını söylerken bildiğimiz sinirli Kane'e döndü. Seth'in 'hoaaydaa' demesine kalmadan pyroların patlamasıyla Kane'in ringin altından çıkması bir oldu. Seth ne kadar kaçmak için debelensede Kane onu 'cehennemine' çekmeyi başardı. Kenar pyrolarının patlamasıyla şov sona erdi.

4 Nisan 2016 Pazartesi

Brock Lesnar Hakkında



Brock Edward Lesnar, Amerikan Mixed Martial Arts dövüş sanatçısı, aktör ve profesyonel güreşçi. Eski UFC Ağır Siklet Şampiyonlarındandır. 2000 yılında NCAA Heavyweight Şampiyonası'nı kazandı.Vikipedi

Doğum: 12 Temmuz 1977 (38 yaşında),Webster, Güney Dakota, ABD

Boy: 1,91 m


Kilo: 130 kg


Eşi: Sable (e. 2006)

Filmler ve TV şovları: WWE Raw

Kardeşleri: Chad Lesnar, Troy Lesnar,Brandi Nichol Lesnar

JohnCena Hakkında






John Felix Anthony Cena (İngilizce telaffuz: [ˈsiːnə]; d. 23 Nisan 1977), ABD'liprofesyonel güreşçi, rap şarkıcısı ve aktör. Şu an WWE ile çalışmaktadır. Cena, WWE'nin genel organizasyonlarda en çok ön plana çıkan güreşçi[5] ve 2005 yılından beri şirketin "yüzü" konumundadır.[6]







Cena, güreş kariyerine; 1999 yılında Ultimate Pro Wrestling şirketinde başladı ve orada UPW Ağırsiklet Şampiyonluğu sevinci yaşadı.[7] Cena, 2001 yılında ise World Wrestling Federation ile (WWF, sonraki adı WWE) sözleşme imzaladı ve 2002 yılında ana kadroya dahil oldu. Cena, Nisan 2016'e kadar 24 kezşampiyonluk yaşadı. Bunlardan; "en fazla şampiyon olan güreşçi" rekorunu elinde bulundurduğu 12 kez WWE (Dünya Ağırsiklet) Şampiyonluğu[8] ile üç kezDünya Ağırsiklet Şampiyonluğu, beş kez Birleşik Devletler Şampiyonluğu, ikiDünya Takım Şampiyonluğu ve iki WWE Takım Şampiyonluğu sevinçlerini yaşadı. 2012 yılında Money in the Bank merdiven maçı galibiyeti, iki Royal Rumble galibiyeti (2008, 2013) ve üç kez Slammy Ödüllerinde "Yılın En Başarılı Süperstarı" ödülünü kazandı (2009, 2010, 2012).







WWE Ağırsiklet Şampiyonluğunu; Bruno Sammartino, Bob Backlund ile Hulk Hogan'ın ardından en uzun sürede tutmayı başaran dördüncü güreşçidir. Kariyeri boyunca beş kez WrestleMania etkinliklerinin ana maçında yer aldı (WrestleMania 22, 23, XXVII, XXVIII ve 29).







Cena, güreş dışındaki etkinliklerinde; You Can't See Me adında rap şarkısı çıkarttı ve US Billboard 200 sıralamasında 15. olarak yer aldı. The Marine(2006), 12 Rounds (2009) ile Legendary (2010) filmlerinde ise başrol oyuncu olarak yer aldı.[9] Cena, ayrıca Manhunt, Deal or No Deal, MADtv, Saturday Night Live, Punk'd, Psych ile Parks and Recreation programlarında da yer aldı.Fast Cars and Superstars: The Gillette Young Guns Celebrity Raceprogramında yer alan yarışmayı ise üçüncü olarak bitirdi.







Cena, birçok kez hayırseverlik etkinliklerinde yer aldı. Bunlardan en önemlisi;Make-A-Wish Vakfına yaptığı yardımdır. Cena, Make-A-Wish tarihinin en büyük yardımını yapmıştır.

Undertaker Hakkında



Mark William Calaway ya da bilinen adıyla Undertaker, Amerikalı profesyonel güreşçi. Kariyerinde birçok başarıya imza atmıştır. Undertaker, güreş kariyerine 1984 yılında World Class Championship Wrestling federasyonunda başladı




Doğum: 24 Mart 1965 (51 yaşında),Houston, Teksas, ABD







Boy: 2,08 m







Kilo: 136 kg







Eşi: Michelle McCool (e. 2010), Sara Calaway (e. 2000–2007), Jodi Lynn (e. 1989–1999)







Ebeveynleri: Frank Calaway, Catherine Calaway